Raspberries in
yogurt lemon foam
250 ml jogurtu
naturalnego
1 galaretka
cytrynowa
4 nektarynki
250 g malin
2 łyżki dżemu
pomarańczowego
Wykonanie.
Galaretkę
rozpuścić w 250 ml wody gorącej. Odstawić do lekkiego stężenia.
Następnie stopniowo
wlewać jogurt i miksować do uzyskania jednolitej pianki.
Na dno
pucharków nałożyć po łyżce dżemu pomarańczowego.
Obrane
nektarynki pokroić w kostkę. Część nałożyć do pucharka.
Przykryć pianką
i nałożyć maliny, przykryć pianką i powtarzać czynności do wyczerpania zapasów
lub pojemności naczynia.
Lekko gorzkawy
dżem pomarańczowy doskonale współgra z pianką jogurtową.
smacznie ;)
OdpowiedzUsuńProsto, lekko, i szybko.
OdpowiedzUsuńpycha!
OdpowiedzUsuńpyszności:)
OdpowiedzUsuńświetny, owocowy deser! :)
OdpowiedzUsuńCudownie letni deser, musiał być pyszny!
OdpowiedzUsuń