Grilled nectarine with country ham and wasabi foam
1 szt. nektarynka
2 plastry wiejskiej szynki
1 łyżeczka curry
masło
Pianka wasabi.
100 ml śmietana 36%
pasta wasabi
1 łyżeczka sok z cytryny
sól
biały pieprz
pestki granatu
Wykonanie
Pinka wasabi.
Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z
cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym nabojem i
wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jeżeli nie posiadamy syfonu, schłodzoną
śmietanę ubić, dodać pozostałe składniki.
Nektarynkę przekroić, wyjąć pestkę, posmarować odrobiną
masła, grillować na patelni, posypać curry, zawinąć w szynkę i wstawić na 4
minuty pod grill w piekarniku.
Obśliniłam ekran :-D PIANKA WASABI! Jacież!
OdpowiedzUsuń