Bacon in the round
Składniki.
3 plastry świeżego boczku
1 pęczek dymki
pieprz
przyprawa kucharek
chilli
papryka czerwona
3 patyki do szaszłyków
Wykonanie
Plastry boczku rozklepać, przyprawić do smaku.
Z pęczka dymki, wykorzystać tylko zielony szczypior. 5 - 6 szczypiorków owijać plastrem boczku. Na czas grillowania, w środek włożyć patyk do szaszłyków. Spiralki będą proste i nie będą się odkształcać. Grillować około 20 minut. Podając wyciągnąć patyki.
Bardzo apetycznie to wygląda :) Mniam!!!
OdpowiedzUsuńWitam Krzysiu. Boczuś bardzo lubię i dość często go używam jako przyprawę, ale nie wpadłabym na taki pomysł. Pysznie to wygląda i kubki smakowe same pracują, tylko Krzysiu po co ten kucharek? Przepis znakomity.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Kucharka możesz pominąć i wykorzystać swoje ulubione przyprawy.
UsuńPozdrawiam.
Cudownie apetyczne spiralki, mimo permanentnego odchudzania się zjadłabym jednak porcję.Pomysłowo.
OdpowiedzUsuń