.

wtorek, 30 września 2014

Spiralki z boczku na dymce


Bacon in the round


Składniki.
3 plastry świeżego boczku
1 pęczek dymki
pieprz
przyprawa kucharek
chilli
papryka czerwona
3 patyki do szaszłyków

Wykonanie
Plastry boczku rozklepać, przyprawić do smaku.
Z pęczka dymki, wykorzystać tylko zielony szczypior. 5 - 6 szczypiorków owijać plastrem boczku. Na czas grillowania, w środek włożyć  patyk do szaszłyków. Spiralki będą proste i nie będą się odkształcać. Grillować około 20 minut. Podając wyciągnąć patyki.




4 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie to wygląda :) Mniam!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam Krzysiu. Boczuś bardzo lubię i dość często go używam jako przyprawę, ale nie wpadłabym na taki pomysł. Pysznie to wygląda i kubki smakowe same pracują, tylko Krzysiu po co ten kucharek? Przepis znakomity.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kucharka możesz pominąć i wykorzystać swoje ulubione przyprawy.
      Pozdrawiam.

      Usuń
  3. Cudownie apetyczne spiralki, mimo permanentnego odchudzania się zjadłabym jednak porcję.Pomysłowo.

    OdpowiedzUsuń