Składniki:
0,5szkl.cukru(może być puder)
3jajka
1szkl mąki
1,5łyżeczki proszku
60g migdałów,
125g orzechów laskowych,
125g fig,
125g cykaty pomarańczowej(smażona skórka)
250g rodzynek,
2łyżeczki cynamonu.
Jajka utrzeć z cukrem, dodać ćwiartki nieobranych migdałów i orzechów ,pasy fig, cykatę, rodzynki, cynamon oraz mąkę z proszkiem. Wymieszać, nałożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku (170-180 C) około 1 h.
Do tego keksu można dodać bakalie najróżniejsze,dobrze smakują morele i daktyle.
OdpowiedzUsuńRzeczywiście,udał się.Łatwy i dobry.
OdpowiedzUsuńczy może być keks bez żadnego tłuszczu nie wierzę
OdpowiedzUsuń