niedziela, 29 marca 2009
Sola z pomidorami i czerwoną cebulą
Tą rybę robi się naprawdę bardzo szybko. Solę rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić, skropić sokiem z cytryny, następnie posmarować musztardą a na musztardzie ułożyć na przemian dachówkowo 3 plasterki pomidora i 3 plasterki czerwonej cebuli. Pomidory lekko posolić i posypać grubo mielonym pieprzem. Skropić oliwą. Rybę tak przygotowaną ułożyć na blaszce wysmarowanej oliwą i wstawić na 15 minut do piekarnika temperatura 200 – 220 C. Smacznego.Na zdjęciu świeża sola, raczej trudno do dostania w Polsce.Najczęściej można kupić zamrożone filety z soli. Jedno jest pewne sola jest bardziej delikatna od pangi,którą to często nieuczciwi gastronomicy usiłują nam czasami polecać jako solę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz