Livers in Parma ham
30 dag wątróbek
drobiowych
6 plastrów szynki
parmeńskiej
pieprz
Marynata.
5 dag oliwek
zielonych
1 łyżeczka kminku
zmiażdżonego
1 łyżeczka papryki
słodkiej
50 ml oliwy
Wykonanie.
Wątróbki opłukać
pod bieżącą wodą, osuszyć i każdy kawałek owinąć plastrem szynki.
Osączone oliwki
drobno pokroić lub zmiksować i wymieszać z kminkiem i papryką.
Zawiniątka, po dwa,
nabić na patyczki, posypać pieprzem i posmarować marynatą. Odstawić przykryte, najlepiej
na całą noc do lodówki.
Zamarynowane
zawiniątka oczyścić z marynaty i piec na rozgrzanym grillu lub patelni
grillowej około 8 minut. W połowie pieczenia odwrócić.
Wątróbki mają
wyśmienity smak i kminkowy aromat.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz