.

poniedziałek, 17 listopada 2014

Pieczarkowa z bananem


Mushroom soup with banana



Składniki.
30 dag pieczarek
1 l wywaru mięsnego
2 gniazdka Fidellini Nidi z kurkumą
1 banan
0,5  łyżeczki curry
0,5  łyżeczki cynamonu
sól
pieprz
100 ml śmietany
natka pietruszki

Wykonanie.
Pieczarki oczyszczone pokroić w plasterki i przesmażyć.
Dodać do wrzącego wywaru i gotować 5 minut.
Dołożyć makaron i gotować, aż będzie miękki.
Dodać pokrojony w plasterki banan i przyprawy. Gotować 2-3 minuty.

Wlać śmietanę, posypać natką pietruszki i smacznego.

1 komentarz:

  1. Pieczarki i banan... Jestem bardzo ciekawa tego połączenia. Do tego cynamon. Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń