I wait all year for
this view.
rydze
masło klarowane
sól
Wykonanie.
Rydze oczyścić
szczoteczką pod strumieniem wody, odciąć korzenie. Osuszyć.
Większe pokroić
na części.
Na patelni
rozpuścić masło, kłaść grzyby blaszkami do góry i smażyć 4 minuty.
Odwrócić rydze
na drugą stronę i smażyć jeszcze parę minut.
Na początku
grzyby puszczą sok, ale po chwili masło nabierze ładnego złocistego koloru.
Posolić dobrze z obu stron i smacznego. Można jeść z grzanką i sałatą,
ryżem ,jak i np. polędwicą z grilla i na ten smak czekam cały
rok.
Wsiadam i jadę Krzysiu do Ciebie na te rydze. Uwielbiam, ale u mnie trudno je zdobyć. To jest po prostu pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Zapraszam,tylko u nas też trudno o rydze. Akurat mi się raz trafiły.
Usuń