Salad with bacon
and fried capers.
Składniki.
1/4 kapusty
pekińskiej
1 papryka żółta
5 pomidorków
żółtych
20 dag boczku
wędzonego
1 słoik kaparów
3 łyżki oleju
Sos.
300 ml jogurtu
2 łyżki
majonezu
1 łyżka sosu chilli
słodko pikantnego
sól, pieprz
Wykonanie.
Boczek pokroić
w paseczki i wysmażyć.
Na dobrze
rozgrzanym oleju smażyć kapary ,aż się rozwiną.
Sałatę lodową
pokroić w dosyć duże kawałki ,
a kapustę
pekińską drobniej i zmieszać.
Połowę
zieleniny wyłożyć do naczynia,
posypać paskami
papryki i częścią boczku.
Przykryć resztą
sałat, posypać boczkiem i ułożyć ósemki żółtych pomidorków.
Całość posypać
kaparami.
Składniki sosu wymieszać i podać do sałatki.
Uwielbiam takie sałatki, Twoja wygląda pięknie:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie słoneczko u ciebie zaświeciło. Jak pysznie i kolorowo
OdpowiedzUsuń