Jelly with
cucumber and pineapple with pitaya.
2 ogórki
1 ananas
1/2 pitaji
4 łyżeczki
żelatyny
sól, pieprz, tabasco
aceto balsamico
krem
Wykonanie.
Obrany ogórek
pokroić i zmiksować.
Doprawić
tabasco, ma być wyczuwalnie pikantny, solą i pieprzem.
Do
rozpuszczonej w małej ilości żelatyny dodać 2-3 łyżki musu ,wymieszać i dodać
do reszty musu.
Ananas pokroić
w małe kawałki, podobnie pitaję i ułożyć w pucharkach.
Zalać musem i
odstawić do lodówki ,aby stężał.
Przed samym podaniem polać kremowym cytrynowym aceto balsamico.
Ale orzeźwiająco wygląda!
OdpowiedzUsuńKiedy ty masz na to wszystko czas? Pycha :-)
OdpowiedzUsuńIntrygujące połączenie, bardzo jestem ciekawa tego smaku :)
OdpowiedzUsuń