Grilled pork with smoked ham.
Składniki.
4 kotlety z karkówki
4 plastry prosciutto crudo
5 szt. cebula
5 dag suszone pomidory koktajlowe
0,5 szt. papryka żółta
0,5 szt. papryka czerwona
przyprawa do dań Kucharek
majeranek
pieprz cayenne
2 ząbki czosnek
3 łyżki olej
bazylia
pieprz czarny
papryka słodka
Wykonanie.
Karkówkę pokroić na 4 kotlety, rozbić, przyprawić. Do
oleju dodać pokrojony drobno czosnek, dwa listki pokrojonej drobno bazylii i
włożyć doprawione kotlety. Marynować około 1 godziny.
Kotlety wyjąć, ponacinać i w nacięcia wsunąć po jednym
plastrze wędzonej szynki.
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, dodać suszone pomidorki cherry i przesmażyć na
patelni, doprawić przyprawą do dań i majerankiem.
Kotlety z szynką
przesmażyć na patelni grillowej i położyć na cebuli. Zapiec w piekarniku
około 10 minut pod grillem.
mniam! wygląda idealnie! jestem strasznie ciekawa smaku! uwielbiam karkówkę... a do tego z grilla...
OdpowiedzUsuń