.

niedziela, 27 lipca 2014

Sernik jagodowo brzoskwiniowy.


Peach and berry cheesecake.



Składniki.
2 opakowania biszkoptów podłużnych
60dag serka ricotta
4 łyżki cukru krystalicznego
2 łyżki cukru pudru
3 galaretki brzoskwiniowe
50dag jagód
2 brzoskwinie

Wykonanie.
Formę z podnoszonym dnem, 28x24cm ,wyłożyć biszkoptami.
Rozpuścić jedną galaretkę w 1 szklance wody.
Ricottę  wymieszać z cukrem i dodać oziębioną galaretkę lekko miksując.
Mieszaninę wyłożyć na biszkopty.
Jagody wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na ser.
Polać drugą gęstniejącą  galaretką. Odstawić do stężenia.
Brzoskwinie chwilę pogotować, zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Ułożyć na galaretce z jagodami i zalać trzecią gęstniejącą galaretka.

Pozostawić do całkowitego stężenia.

6 komentarzy:

  1. Pieścisz moje oczy takim widokiem. Śliczna kryształowa galaretka, sernik jak marzenie i dodatek owoców.... Czego chcieć więcej?

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowite ciacho :) w sam raz na lato

    OdpowiedzUsuń
  3. przepyszne letnie ciasto:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Maravilloso !!

    OdpowiedzUsuń
  5. Si sabe como se ve en la foto estará delicioso, magnificas fotos.

    OdpowiedzUsuń