Peach and berry
cheesecake.
2 opakowania
biszkoptów podłużnych
60dag serka
ricotta
4 łyżki cukru
krystalicznego
2 łyżki cukru
pudru
3 galaretki
brzoskwiniowe
50dag jagód
2 brzoskwinie
Wykonanie.
Formę z
podnoszonym dnem, 28x24cm ,wyłożyć biszkoptami.
Rozpuścić jedną
galaretkę w 1 szklance wody.
Ricottę
wymieszać z cukrem i dodać oziębioną galaretkę lekko miksując.
Mieszaninę
wyłożyć na biszkopty.
Jagody
wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na ser.
Polać drugą
gęstniejącą galaretką. Odstawić do stężenia.
Brzoskwinie
chwilę pogotować, zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Ułożyć na galaretce z
jagodami i zalać trzecią gęstniejącą galaretka.
Pozostawić do całkowitego stężenia.
Pieścisz moje oczy takim widokiem. Śliczna kryształowa galaretka, sernik jak marzenie i dodatek owoców.... Czego chcieć więcej?
OdpowiedzUsuńsmakowite ciacho :) w sam raz na lato
OdpowiedzUsuńprzepyszne letnie ciasto:)
OdpowiedzUsuńMaravilloso !!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie;-)
OdpowiedzUsuńSi sabe como se ve en la foto estará delicioso, magnificas fotos.
OdpowiedzUsuń