Tenderloin and
elderflower umbels.
1 polędwiczka
wieprzowa
4 baldachy bzu
czarnego
sól, pieprz
Ciasto.
1/2 szklanki
mąki
1/2 szklanki
mleka
1 jajko
sól
olej do
smażenia
Sos z mango.
1 mango
100ml śmietany
kremówki
1 łyżka soku z
cytryny
sól, pieprz
Wykonanie.
Polędwiczkę
pokroić w plastry 1-1,5 cm i lekko rozpłaszczyć, posypać solą i pieprzem.
Składniki
ciasta zmiksować.
Śmietanę ubić,
dodać sok z cytryny, pokrojone mango i zmiksować. Lekko posolić i mocno
doprawić pieprzem.
Kwiaty bzu
zanurzyć lekko w cieście i usmażyć .Odłożyć na bibułę.
Plastry mięsa
maczać w cieście i smażyć po 2 min z każdej strony.
Na półmisku ułożyć polędwiczki, kwiaty bzu i sos z mango. Resztę sosu podać
w sosjerce. Dobrym dodatkiem jest ryż.
To coś dla mnie:-)))))
OdpowiedzUsuńPolędwiczki wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń