Roulade of pork loin with ham and cheese.
Składniki.
5 plasterków szynka parmeńska
10 dag ser gorgonzola
2 jajka
15 dag bułka tarta
Przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz
olej do smażenia
Wykonanie.
Warkocz polędwicy wieprzowej oczyścić z błon. Podzielić na 5 części. Rozklepać przez folię. Każdy plaster posypać przyprawą
do potraw kucharek i pieprzem, a następnie na każdym położyć plaster szynki parmeńskiej i po 2 dag sera
pleśniowego.
Plastry ciasno zwinąć w ruloniki i obtoczyć w bułce
tartej, następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej.
Ruloniki obsmażyć z każdej strony na oleju i wstawić do
nagrzanego piekarnika na 6 minut.
taka roladka to zdecydowanie moje smaki:)
OdpowiedzUsuńMmmm.... Che bontà !!!
OdpowiedzUsuńŚwietnie tą roladę nafaszerowałeś :)
OdpowiedzUsuńEstpenda receta, completa!!! y con unos sabores muy contrastados!!
OdpowiedzUsuńachhhhhhhhhhhhhhhh jakie wypasione roladki:) aż mi ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńIn Spain it's call flamenquin, excellent recipe.
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę przepysznie.
OdpowiedzUsuńMNIAM:)
OdpowiedzUsuńWypróbuję twój przepis z moją domową szyneczką. Wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńO Jessu, rozpłynęłam się jak ten ser!
OdpowiedzUsuńMniam, jakie pyszności <3 Skończy się post, to sobie zrobię takie roladki
OdpowiedzUsuńhttp://wenus-lifestyle.pl/2014/04/babka-wielkanocna/
pycha!!!
OdpowiedzUsuńRoladki widać że rozpływają się w ustach razem z serkiem :-)
OdpowiedzUsuńPychotka!:)
OdpowiedzUsuń