.

środa, 16 kwietnia 2014

Roladki z polędwicy z szynką i serem.


Roulade of pork loin with ham and cheese.


Składniki.
0,5 kg polędwica wieprzowa
5 plasterków szynka parmeńska
10 dag ser gorgonzola
2 jajka
15 dag bułka tarta
Przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz
olej do smażenia

Wykonanie.
Warkocz polędwicy wieprzowej oczyścić  z błon. Podzielić  na 5 części. Rozklepać  przez folię. Każdy plaster posypać przyprawą do potraw kucharek i pieprzem, a następnie na każdym położyć  plaster szynki parmeńskiej i po 2 dag sera pleśniowego.
Plastry ciasno zwinąć w ruloniki i obtoczyć w bułce tartej, następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej.
Ruloniki obsmażyć z każdej strony na oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika na 6 minut.

14 komentarzy:

  1. taka roladka to zdecydowanie moje smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie tą roladę nafaszerowałeś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Estpenda receta, completa!!! y con unos sabores muy contrastados!!

    OdpowiedzUsuń
  4. achhhhhhhhhhhhhhhh jakie wypasione roladki:) aż mi ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  5. In Spain it's call flamenquin, excellent recipe.

    OdpowiedzUsuń
  6. Wypróbuję twój przepis z moją domową szyneczką. Wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń
  7. O Jessu, rozpłynęłam się jak ten ser!

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam, jakie pyszności <3 Skończy się post, to sobie zrobię takie roladki
    http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/babka-wielkanocna/

    OdpowiedzUsuń
  9. Roladki widać że rozpływają się w ustach razem z serkiem :-)

    OdpowiedzUsuń