Salad with shrimps.
6 szt krewetek
6 dag ryż basmati
i dziki
0,5 szt. awokado
0,5 szt. grapefruit
liście szpinaku
1 łyżeczka sok z cytryny
przyprawa do potraw
Kucharek
pieprz
1 łyżeczka sos sojowy
chilli
2 łyżeczki oliwa z
oliwek
2 łyżeczki ocet balsamiczny
Wykonanie.
Sos sojowy, chilli, przyprawę do potraw Kucharek, pieprz
i oliwę z oliwek wymieszać i zamarynować krewetki, około 30 minut.
Listki szpinaku umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu,
skropić octem balsamicznym. Ryż ugotować z dodatkiem przyprawy do potraw Kucharek.
Awokado obrać ze skórki ,pokroić w kostkę, skropić cytryną. Grapefruit
wyfiletować i również pokroić w kostkę.
Na rozłożone
liście szpinaku, położyć metalowe kółko ( ausztycher) i kolejno nałożyć - ryż,
awokado i cząstki grapefruita. Udekorować przesmażonymi krótko na 1 łyżeczce oliwy z oliwek krewetkami.
Całość skropić octem balsamicznym.
Kiedyś nawet nie popatrzyłam na dania z krewetkami- teraz zjadłabym taką porcyjkę z największą przyjemnością:)
OdpowiedzUsuńciekawie wygląda!
OdpowiedzUsuńKrewetki grejpfrut moje połączenia, i jak fajnie podane. Uwielbiam ryż basmati i dziki
OdpowiedzUsuńVeramente un piatto delizioso !!! Complimenti !!! :)
OdpowiedzUsuńCudo! :) musi być przepysznie!
OdpowiedzUsuń