.

środa, 15 stycznia 2014

Eskalopki mielone z musem brokułowym.



Scallops with broccoli.

Składniki.

12 krążków z mięsa mielonego
1/2 kg brokułów 
2 łyżeczki żelatyny 
1 łyżka bulionu
150ml śmietany kremówki
6 pomidorków koktajlowych
12 cebulek marynowanych
0,5 łyżeczki  bazylii
0,5 łyżeczki  tymianek
sól, pieprz
3 łyżki oleju

Wykonanie.

Z ulubionego mięsa mielonego smażyć krążki.
Żelatynę namoczyć w zimnym bulionie i gdy napęcznieje ,rozpuścić w kąpieli wodnej.
Brokuły gotować 5 min w wodzie z solą i cukrem. Osączyć. Zimne zmiksować .Dodać żelatynę i zioła, doprawić do smaku. Wmieszać ubitą kremówkę. Mus wyciskać na krążki. Na każdym położyć połówkę pomidorka i cebulkę. Wstawić do lodówki.


8 komentarzy:

  1. no proszę, Francja elegancja:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna alternatywa dla brokułów z bułką tartą.

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajna propozycja:) uwielbiam brokuły:) danie wygląda fantastycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Molto carini e sicuramente buonissimi !!! Una bella idea !!!

    OdpowiedzUsuń
  5. super wygląda, zwłaszcza dla mnie- brokułoluba!

    zapraszam na łatwiutkie kluski śląskie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wiesz Chris kiedyś poproszę, żebyś mnie adoptował :) pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaka super przekąska. Gdzieś już widziałam taki krem, ale o nim zapomniałam. Skorzystam z Twojego przepisu i zrobię sobie na sobotę, ale na eskalopkach rybnych- myślę, że też będzie smacznie. Dziękuję bardzo.
    Pozdrawiam serdecznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Naprawdę ciekawy pomysł na przystawkę...mus w warzyw robi wrażenie. Pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń