Scallops with broccoli.
Składniki.
12 krążków z mięsa mielonego
1/2 kg brokułów
2 łyżeczki żelatyny
1 łyżka bulionu
150ml śmietany kremówki
6 pomidorków koktajlowych
12 cebulek marynowanych
0,5 łyżeczki bazylii
0,5 łyżeczki tymianek
sól, pieprz
3 łyżki oleju
Wykonanie.
Z ulubionego mięsa mielonego smażyć krążki.
Żelatynę namoczyć w zimnym bulionie i gdy napęcznieje ,rozpuścić w kąpieli
wodnej.
Brokuły gotować 5 min w wodzie z solą
i cukrem. Osączyć. Zimne zmiksować .Dodać żelatynę i zioła, doprawić do smaku. Wmieszać
ubitą kremówkę. Mus wyciskać na krążki. Na każdym położyć połówkę pomidorka i
cebulkę. Wstawić do lodówki.
no proszę, Francja elegancja:D
OdpowiedzUsuńŚwietna alternatywa dla brokułów z bułką tartą.
OdpowiedzUsuńbardzo fajna propozycja:) uwielbiam brokuły:) danie wygląda fantastycznie:)
OdpowiedzUsuńMolto carini e sicuramente buonissimi !!! Una bella idea !!!
OdpowiedzUsuńsuper wygląda, zwłaszcza dla mnie- brokułoluba!
OdpowiedzUsuńzapraszam na łatwiutkie kluski śląskie!
Wiesz Chris kiedyś poproszę, żebyś mnie adoptował :) pycha!!
OdpowiedzUsuńJaka super przekąska. Gdzieś już widziałam taki krem, ale o nim zapomniałam. Skorzystam z Twojego przepisu i zrobię sobie na sobotę, ale na eskalopkach rybnych- myślę, że też będzie smacznie. Dziękuję bardzo.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!!!
Naprawdę ciekawy pomysł na przystawkę...mus w warzyw robi wrażenie. Pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuń