2 ugotowane piersi z kury(kurczaka)
2 surowe marchewki
½ kg cukinii
10 dag masła
150 ml mleka
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
50 g startego sera grujer
curry, sól, pieprz
3 łyżki rosołu
Cukinię pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie 5 min.W rondlu roztopić masło, wrzucić cukinię i dusić 5 min. Wlać mleko ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pietruszkę ,sól i pieprz. Wsypać połowę sera, wymieszać.
Marchewki pokroić w paski, najlepiej "mandoliną" .Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, dno i boki wyłożyć paskami marchwi, posypać curry i polać rosołem. Ułożyć mięso i cukinię. Na mięsie położyć kilka wiórków masła, posypać wszystko resztą sera i piec pod przykryciem 15 min w temp.190stop.
½ kg cukinii
10 dag masła
150 ml mleka
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
50 g startego sera grujer
curry, sól, pieprz
3 łyżki rosołu
Cukinię pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie 5 min.W rondlu roztopić masło, wrzucić cukinię i dusić 5 min. Wlać mleko ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pietruszkę ,sól i pieprz. Wsypać połowę sera, wymieszać.
Marchewki pokroić w paski, najlepiej "mandoliną" .Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, dno i boki wyłożyć paskami marchwi, posypać curry i polać rosołem. Ułożyć mięso i cukinię. Na mięsie położyć kilka wiórków masła, posypać wszystko resztą sera i piec pod przykryciem 15 min w temp.190stop.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz