Składniki:
2 młode kalarepy
20 dag pieczarek
1 papryka
1 cebulka
natka pietruszki
sól, pieprz
2 łyżki tłuszczu
keczup jako sos
Kalarepy obrać i gotować we wrzącej osolonej wodzie 10-15 min ,zależnie od wielkości.
2 młode kalarepy
20 dag pieczarek
1 papryka
1 cebulka
natka pietruszki
sól, pieprz
2 łyżki tłuszczu
keczup jako sos
Kalarepy obrać i gotować we wrzącej osolonej wodzie 10-15 min ,zależnie od wielkości.
Ściąć wierzch ,około1/3 i wydrążyć środek ,zostawiając ścianki 1 cm. Można urozmaicić kalarepkę paskiem papryki, ale nie jest to konieczne.
Oczyszczone pieczarki, cebulę, wydrążone cząstki kalarepki oraz paprykę drobno pokroić i przesmażyć. Wymieszać z natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Napełnić farszem przygotowane kalarepki,
przykryć ściętymi "pokrywkami", zawinąć w folię i piec 15 min w
temp.200 stop. Odkryć folię i opiekać jeszcze 5min.
Podawać z keczupem, ajvaren ( pasta z
bakłażanów i papryki) - do mięsa lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz