Pierwszy obiad .
Rosół z makaronem ,marchewką, pietruszką i
skrzydełkami oraz mięskiem z niezbyt mocno okrojonego szkieletu.
Drugi obiad.
Trzeci obiad.
Piersi (z tego samego ugotowanego ptaka) z
zapiekaną cukinią.
Udka z rzodkiewką.
Udka z rzodkiewką.
2 ugotowane udka
1/2 cebuli
2 łyżki klarowanego masła
2 pęczki rzodkiewek
sól
Rzodkiewki obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie.
Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle ,dołożyć udka z rosołu, obłożyć odcedzoną rzodkiewką. Całość obłożyć wiórkami masła i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 10min. w temp.190oC
Jeżeli chcemy udka zrumienione to wstawić pod grill.
Gwarantuję, że będziecie zachwyceni nowym smakiem rzodkiewki.
PS. Przepis na piersi z zapiekaną cukinią już się piecze!
Rzodkiewka na ciepło rzeczywiście jest bardzo smaczna.Szczególnie jest dobra dla dzieci ,bo ma łagodny smak.Całe danie godne powielenia:)
OdpowiedzUsuńBardzo podobają mi się te propozycje.Rzodkiewka w nowej odsłonie ciekawa.Czekam na cukinię!
OdpowiedzUsuńRzodkiewki cudnie apetyczne mimo gotowania,reszta też!
OdpowiedzUsuń