Dla tych ,którzy nie mogą obyć się bez mięsa ciąg dalszy "Maślaków w grzankach.
1-szy etap w poprzednim poście- "Maślaki w grzankach".
2-gi etap-przyrządzenie polędwiczek.
2 steki z polędwiczki wieprzowej
1łyżka oliwy
sól, pieprz.
1łyżka koniaku(brandy)
Steki posmarować oliwą z obu stron, pozostały olej rozgrzać na patelni. Posypać pieprzem(sporo),smażyć 2 min. przewrócić.
Koniak lekko podgrzać w chochelce, bardzo ostrożnie, nad malutkim płomieniem, polać nim steki zapalić i poczekać aż koniak się wypali. Mięso przewrócić jeszcze raz i podawać na oczekujących już maślakach.
1-szy etap w poprzednim poście- "Maślaki w grzankach".
2-gi etap-przyrządzenie polędwiczek.
2 steki z polędwiczki wieprzowej
1łyżka oliwy
sól, pieprz.
1łyżka koniaku(brandy)
Steki posmarować oliwą z obu stron, pozostały olej rozgrzać na patelni. Posypać pieprzem(sporo),smażyć 2 min. przewrócić.
Koniak lekko podgrzać w chochelce, bardzo ostrożnie, nad malutkim płomieniem, polać nim steki zapalić i poczekać aż koniak się wypali. Mięso przewrócić jeszcze raz i podawać na oczekujących już maślakach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz