Wiele zapobiegliwych Pań,ma w swoich spiżarniach grzyby, zebrane jesienią i swoimi różnymi sposobami przechowuje je do następnego grzybobrania. Pozostałe Panie mogą kupić np, kurki, które są dostępne o tej porze w sklepach.
2 kromki bułki paryskiej o grubości 4cm
2 łyżki masła
400g maślaków
1 cebulka pokrojona w kostkę
1 łyżka posiekanej pietruszki
sól, pieprz
2 yżki masła + 2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
400g maślaków
1 cebulka pokrojona w kostkę
1 łyżka posiekanej pietruszki
sól, pieprz
2 yżki masła + 2 łyżki oliwy
Z bułki lub innego chleba pszennego wykroić 2 kostki o boku 4cm.Wydrążyć środek.
Rozgrzać 2 łyżki masła i zrumienić boki kostki jak grzanki .
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę, dodać maślaki i dusić 5-7min.Jeżeli grzyby są duże, pokroić na mniejsze części.
Doprawić solą i pieprzem, posypać pietruszką.
Otwory w grzankach wypełnić grzybami. Resztę grzybów ułożyć wokół grzanek. Dodatkowo możemy posypać małymi grzankami.
Zachęcam do przygotowania tej małej, ale atrakcyjnej przekąski.
Rozgrzać 2 łyżki masła i zrumienić boki kostki jak grzanki .
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę, dodać maślaki i dusić 5-7min.Jeżeli grzyby są duże, pokroić na mniejsze części.
Doprawić solą i pieprzem, posypać pietruszką.
Otwory w grzankach wypełnić grzybami. Resztę grzybów ułożyć wokół grzanek. Dodatkowo możemy posypać małymi grzankami.
Zachęcam do przygotowania tej małej, ale atrakcyjnej przekąski.
Ale fajne i na pewno smaczne,Lubię grzanki,grzybki również.Ela.
OdpowiedzUsuńAle super przekąska!!! Na grzybki jednak poczekam do sezonu....
OdpowiedzUsuń