Mój dzisiejszy obiad to wspomnienie lata.
Na przekór zimie, która znowu zawitała.
Biało wszędzie, a ja grilluję.
Zrazy "Madagaskar"
500g mięsa mielonego wołowego (tutaj łopatka wieprzowa)
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki ketchupu
1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
1 mała cebula pokrojona w kostkę
pieprz zielony w zalewie
Składniki wymieszać, uformować wałek, podzielić na 8 kawałków.
Zrazy spłaszczyć, wcisnąć po kilka ziarenek zielonego pieprzu.
Smażyć na rożnie stołowym (lub ogrodowym) po 3min. z każdej strony.
Równocześnie możemy grillować różne dodatki jak warzywa ,czosnek ,grzanki itp.
Podajemy z sosem Barbecue.
Też bym tak chciała,ale nie mam grilla!:)
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie. Czas grillowania się zaczął, więc można wypróbować...pozdrawiam
OdpowiedzUsuń