środa, 18 marca 2009
Szpinak a'la Lary Diaz
Tak przygotowany szpinak podawałem osobom które mówiły że nie lubią szpinaku. Tym się zajadały.
Składniki:
1 opakowanie szpinaku w liściach Bonduelle, - ( najlepsze są świeże liście )
5-6 ząbków czosnku,
2 cebule,
5 dkg. masła i odrobinę oliwy
1/2 puszki mleka kokosowego skondensowanego,
sól, świeżo zmielony pieprz, cukier
Sposób wykonania:
Rozmrażam szpinak na patelni i małym gazie. Jak jest rozmrożony ,to na sito, niech obcieknie i na deskę. Posiekać i z powrotem do garnka. Czosnek i cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle z dodatkiem oleju. Tylko zeszklić, nie smażyć. Dodać do szpinaku, zagotować często mieszając. Dodać mleko kokosowe, zamieszać .Sól, pieprz i odrobinę cukru do smaku. Gotowe. Na szpinak jajko sadzone i młode ziemniaczki. Pycha.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz