Pork
from the wok
Składniki.
1/2
strąka papryk
4
pieczarki
1
jabłko
2
łyżki oliwy
Marynata.
1
łyżka sosu sojowego
1
łyżka wina białego wytrawnego
1
łyżka płaska mąki ziemniaczanej
Sos.
125
ml bulionu drobiowego
1
łyżka sosu sojowego
1
łyżka wina białego wytrawnego
2
łyżeczki cukru
Wykonanie.
Mięso
pokroić w cienkie paseczki.
W
miseczce połączyć sos sojowy z winem i mąką i włożyć mięso. Dokładnie wymieszać
i odstawić przynajmniej na 20 minut.
Jabłka
ze skórką i paprykę pokroić w kostkę, a pieczarki w plasterki.
Wymieszać
składniki sosu.
W
woku rozgrzać oliwę i smażyć przez 3 minuty na silnym ogniu zamarynowane
mięso.Zsunąć je na bok.
Dodać
jabłka, paprykę i pieczarki, smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i
gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu
jeszcze 1 minutę.
Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz