Cucumber duo
Składniki.
1 ogórek wężowy
3 ogórki kiszone
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
liść laurowy
ziele angielski
pieprz
sól
1 l wywaru mięsnego
natka pietruszki
1 łyżka masła
Wykonanie.
Warzywa pokroić drobno i gotować w wywarze mięsnym.
Ogórki kiszone i świeży zetrzeć na tarce, przesmażyć na maśle i pod koniec
gotowania dodać do warzyw. Jeżeli mamy sok od ogórków kiszonych ,to można
dolać. Całość gotować jeszcze 5 minut i posypać natką pietruszki lub koperkiem.
Ogórkowa gotowa i można podawać. Osobno podać dla chętnych śmietanę.
Ogórkowa z ogórków
kiszonych i świeżych ma ciekawy delikatny smak, jest łagodniejsza od zwykłej
ogórkowej.
Ciekawa ta zupka z ogórków świeżych i kiszonych. Muszę sprawdzić jej smak.
OdpowiedzUsuń