.

wtorek, 4 listopada 2014

Ogórkowy duet


Cucumber duo


Składniki.
1 ogórek wężowy
3 ogórki kiszone
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
liść laurowy
 ziele angielski
pieprz
 sól
1 l wywaru mięsnego
natka pietruszki
1 łyżka masła

Wykonanie.
Warzywa pokroić drobno i gotować w wywarze mięsnym.
Ogórki kiszone i świeży zetrzeć na tarce, przesmażyć na maśle i pod koniec gotowania dodać do warzyw. Jeżeli mamy sok od ogórków kiszonych ,to można dolać. Całość gotować jeszcze 5 minut i posypać natką pietruszki lub koperkiem. Ogórkowa gotowa i można podawać. Osobno podać dla chętnych śmietanę.
 Ogórkowa z ogórków kiszonych i świeżych ma ciekawy delikatny smak, jest łagodniejsza od zwykłej ogórkowej.

1 komentarz:

  1. Ciekawa ta zupka z ogórków świeżych i kiszonych. Muszę sprawdzić jej smak.

    OdpowiedzUsuń