Warming pineapple.
Ten ognisty
ananas z grilla smakuje wybornie i cudownie rozgrzewa w chłodne dni.
Składniki.
ananas
papryka ostra
cukier brązowy
rum biały
Wykonanie.
Z ananasa
wykroić plastry lub użyć z puszki, chociaż smak jest mniej atrakcyjny.
Plastry osuszyć
i posypać ostrą papryką mniej lub więcej ,sprawa subiektywna.
Następnie
otoczyć w cukrze brązowym i grillować na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni
grillowej.
Grillować z obu
stron po 2-3 minuty, aż cukier się skarmelizuje.
Polać białym rumem
i delektować się wybornym smakiem deseru.
Dzieciom nie polewamy rumem i papryki dajemy mniej.
Love grill pineapple, its another flavor very rich.
OdpowiedzUsuńsuper!
OdpowiedzUsuńzapraszam na pesto po polsku :)