Roasted corn.
Składniki.
2 łyżki masła
1 strąg chilli
małe
1 łyżka natki
pietruszki
1 łyżka oregano
świeżego
2 łyżki
orzechów laskowych
1 ząbek czosnku
1 limonka
sól ,pieprz
Wykonanie.
Pietruszkę , oregano
, chilli i orzechy posiekać.
Dodać skórkę
otartą z limonki lub cytryny.
Roztopić masło
,dodać mieszankę ziołową i wymieszać.
Liście wokół
kolby rozchylić, posypać solą pieprzem i obłożyć maślaną masą .
Ułożyć w
naczyniu żaroodpornym i zapiekać 20-25 minut w temp.180 stopni.
Czas zależy od
tego jak miękką lubimy kukurydzę.
Z upieczonej
kukurydzy zdejmujemy liście i kroimy na kawałki lub obgryzamy całą.
Rada.
Zbyt długie gotowanie, pieczenie kukurydzy powoduje ,że robi się znowu
twarda, podobnie jak solenie wody na początku gotowania .
wygląda bardzo fajnie, chętnie bym zjadła taką kolację:)
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda. Właśnie mam kukurydzę. Chętnie skorzystam z Twojego pomysłu :) Na pewno będę ją obgryzać całą. Pychota :)
OdpowiedzUsuńWygląda tak apetycznie, że od razu mam ochotę taką zrobić :D
OdpowiedzUsuń