Cake with
gooseberry.
60 dag mąki
5 żółtek
3 łyżki cukru
1 kostka masła
3 łyżki smalcu
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 łyżka
spirytusu
7 białek
1 szklanka
cukru
80 dag agrestu
Wykonanie.
Z mąki z
proszkiem, tłuszczu, żółtek i 3 łyżek cukru posiekać kruszonkę.
Podzielić na 3
części.
Jedną część
wysypać na dno dużej, natłuszczonej tortownicy.
Do drugiej
dodać kakao i spirytus, wymieszać na kruszonkę i wysypać na jasną kruszonkę.
Wyłożyć agrest.
Białka ubić na
pianę i pod koniec dosypać cukier. Ubijać do rozpuszczenia cukru.
Pianą przykryć
owoce .
Pianę posypać
resztą kruszonki.
Piec w
temp.180 stop.około 45 minut.
Pozostawić jeszcze na 1/2 h w wyłączonym piecu.
Un dolce molto goloso !!! :) Claudia
OdpowiedzUsuńwooww ależ pięknie wyrósł:) i ta pianaaaaaa achhhhh pychota!
OdpowiedzUsuńSmakowicie się prezentuje :) Mniam ;P
OdpowiedzUsuńQue rico,me quedo en tu blog.Bss
OdpowiedzUsuń