Cheesecake with
radish, dill and green.......
2 pęczki
rzodkiewek
1 pęczek
szczypiorku
1/2 pęczka
pietruszki
500 g sera na
sernik
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z
cytryny
8 łyżeczek
żelatyny
100 ml śmietany
kremówki
sól, pieprz
Wykonanie.
Umyte, oczyszczone
rzodkiewki zetrzeć na dużych łezkach w robocie.
Szczypiorek, pietruszkę
i czosnek drobno posiekać.
Serek wymieszać
z zieleniną, rzodkiewką, czosnkiem oraz sokiem z cytryny ,solą i pieprzem.
Kremówkę ubić .
Żelatynę
rozpuścić i połączyć z kremówką i serem. Dobrze wymieszać.
Foremkę, 9 x 23 cm,
wyłożyć folią spożywczą i nałożyć masę serową.
Wstawić do
lodówki przynajmniej na 2 h.
Zimny sernik ostrożnie wyjąć z formy, zdjąć folię, udekorować i podawać przybrany rzodkiewką.
pyszności- porywam kawałek na śniadanko:) miłego dnia:))
OdpowiedzUsuńBello questo cheesecake salato e anche molto invitante !!! :)
OdpowiedzUsuńciekawe:) wytrawnego sernika jeszcze nie jadłam.. na śniadanko super sprawa:)
OdpowiedzUsuńpyszności idealne na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńOjojoj, wygląda pysznie. Muszę to mieć u siebie na talerzu przy najbliższej okazji:)
OdpowiedzUsuńAleż piękna odmienna szata dla najpyszniejszego bohatera polskiego, wiosennego śniadania!
OdpowiedzUsuńOJ, Krzysiu udekorowałeś pięknie. Też taki robię, mam nawet na blogu- jest pyszny. Polecam z czystym sumieniem Twoim czytelnikom.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Twoim serniczkiem już się zachwycałam na innym portalu.Samo zdrowie :-)
OdpowiedzUsuń