.

wtorek, 27 maja 2014

Sernik z rzodkiewką i zieleniną.


Cheesecake with radish, dill and green.......



Składniki.
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
1/2 pęczka pietruszki
500 g sera na sernik
 2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
8 łyżeczek żelatyny
100 ml  śmietany kremówki
sól, pieprz

Wykonanie.
Umyte, oczyszczone rzodkiewki zetrzeć na dużych łezkach w robocie.
Szczypiorek, pietruszkę i czosnek drobno posiekać.
Serek wymieszać z zieleniną, rzodkiewką, czosnkiem oraz sokiem z cytryny ,solą i pieprzem.
Kremówkę ubić .
Żelatynę rozpuścić i połączyć z kremówką i serem. Dobrze wymieszać.
Foremkę, 9 x 23 cm, wyłożyć folią spożywczą i nałożyć masę serową.
Wstawić do lodówki przynajmniej na 2 h.

Zimny sernik ostrożnie wyjąć z formy, zdjąć folię, udekorować  i podawać przybrany rzodkiewką.

8 komentarzy:

  1. pyszności- porywam kawałek na śniadanko:) miłego dnia:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bello questo cheesecake salato e anche molto invitante !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawe:) wytrawnego sernika jeszcze nie jadłam.. na śniadanko super sprawa:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszności idealne na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ojojoj, wygląda pysznie. Muszę to mieć u siebie na talerzu przy najbliższej okazji:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ piękna odmienna szata dla najpyszniejszego bohatera polskiego, wiosennego śniadania!

    OdpowiedzUsuń
  7. OJ, Krzysiu udekorowałeś pięknie. Też taki robię, mam nawet na blogu- jest pyszny. Polecam z czystym sumieniem Twoim czytelnikom.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  8. Twoim serniczkiem już się zachwycałam na innym portalu.Samo zdrowie :-)

    OdpowiedzUsuń