Składniki:
3 kalarepki
0,5 kg mięso mielone
1 cebula
1 bułka namoczona w mleku
1 jajko
sól, pieprz,
Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone.
Kalarepki obrać ze
skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1
centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze
mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut
w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do
ładnego zrumienienia potrawy.
robiłam podobne w zeszłym roku. są smakowite :]
OdpowiedzUsuńpycha, lubię kalarepę, ale takie faszerowanej jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńSuper pomysł i już ślinka tuż, tuż. Idę na ryneczek po kalarepkę. Pozdrawiam.:)
OdpowiedzUsuńwyglądają smacznie:) bardzo lubię pieczona kalarepę albo zrobiona na parze tez fajnie smakuje:)
OdpowiedzUsuń