.

sobota, 13 lipca 2013

Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.



Składniki:
3 kalarepki
0,5 kg mięso mielone
1 cebula
1 bułka namoczona w mleku
1 jajko
sól, pieprz,

Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone.
Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do ładnego zrumienienia potrawy.



4 komentarze:

  1. robiłam podobne w zeszłym roku. są smakowite :]

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha, lubię kalarepę, ale takie faszerowanej jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł i już ślinka tuż, tuż. Idę na ryneczek po kalarepkę. Pozdrawiam.:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają smacznie:) bardzo lubię pieczona kalarepę albo zrobiona na parze tez fajnie smakuje:)

    OdpowiedzUsuń