1 długi ogórek (20-22cm)
2,5łyżeczki żelatyny
sól. pieprz
Ogórek obrać, pokroić na plastry i zmiksować. Doprawić pieprzem i solą. Dodać rozpuszczoną w 2-3 łyżkach ciepłej wody żelatynę. Napełnić miseczki, kieliszki i oziębić.
2,5łyżeczki żelatyny
sól. pieprz
Ogórek obrać, pokroić na plastry i zmiksować. Doprawić pieprzem i solą. Dodać rozpuszczoną w 2-3 łyżkach ciepłej wody żelatynę. Napełnić miseczki, kieliszki i oziębić.
Sos bazyliowo orzechowy.
100ml śmietany lub jogurtu
1 garść listków bazylii
1 łyżka orzechów włoskich
sól, pieprz
100ml śmietany lub jogurtu
1 garść listków bazylii
1 łyżka orzechów włoskich
sól, pieprz
Wszystkie składniki sosu zmiksować, dodać sól i pieprz wg smaku.
Kremowe sosy aceto balsamico do kupienie w "dobrych sklepach".
Serdecznie polecam ten delikatny ,orzeźwiający
specjał.
Jest to na pewno specjał bardzo oryginalny.Łatwy i tani i piękny do prezentacji.Śliczna przystaweczka!
OdpowiedzUsuńCiekawy u Ciebie ten sezon ogórkowy!A jaki pociągający:)
OdpowiedzUsuńJak zwykle zaciekawiasz mnie.. Co ja tam szara mysz.. :-)
OdpowiedzUsuń