15 dag maki
15 dag cukru
15 dag masła
3 jajka
1 łyżeczka proszku
1 łyżka soku z cytryny
Lukier.
1 szklanka cukru pudru
sok z cytryny
łyżka gorącej wody
Małe serduszka-galaretkę przygotowaną z 1,5 szklanki wody rozlać w dużym płaskim naczyniu.
Gdy galaretka stężeje wykrawać małe serduszka.
Utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ubić pianę, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pianę połączyć z ciastem.
Ciasto rozsmarować na pergaminie wyłożonym na całej blasze.
Piec w temp.180 stop. około 15-20min
Na gorącym biszkopcie rozsmarować lukier cytrynowy..
Teraz ważne! Zsunąć pergamin z ciastem z blachy i natychmiast wycinać serca, przesuwając wykrawarkę po pergaminie
Małe serduszka ułożyć na zimnych serduszkach biszkoptowych.
15 dag cukru
15 dag masła
3 jajka
1 łyżeczka proszku
1 łyżka soku z cytryny
Lukier.
1 szklanka cukru pudru
sok z cytryny
łyżka gorącej wody
Małe serduszka-galaretkę przygotowaną z 1,5 szklanki wody rozlać w dużym płaskim naczyniu.
Gdy galaretka stężeje wykrawać małe serduszka.
Utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ubić pianę, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pianę połączyć z ciastem.
Ciasto rozsmarować na pergaminie wyłożonym na całej blasze.
Piec w temp.180 stop. około 15-20min
Na gorącym biszkopcie rozsmarować lukier cytrynowy..
Teraz ważne! Zsunąć pergamin z ciastem z blachy i natychmiast wycinać serca, przesuwając wykrawarkę po pergaminie
Małe serduszka ułożyć na zimnych serduszkach biszkoptowych.
Och w takich ciasteczkach można się od razu zakochać, śliczne !
OdpowiedzUsuńDo zakochania jeden krok...,wystarczy upiec te czarujące serduszka.Karolcia :)
OdpowiedzUsuń