Sałatki są tą częścią sztuki kulinarnej, która stwarza duże możliwości improwizacji. Sposób przyrządzania i podawania sałatek jest kwestią zwyczajową i należy do kultury danego narodu. Na przykład Francuzi traktują ją jako przystawkę, natomiast Włosi zajadają się nią po daniu głównym.
Sałatka to mała rzecz, ale często Paniom zastępuje danie główne.
Moja arbuzowa sałatka, w zależności „od wielkości talerza” może stanowić orzeźwiającą przystawkę lub lekką letnią kolację.
Składniki:
Składniki:
Arbuz
Ser gorgonzola
Mix sałat
Łosoś wędzony
Pomidor
Aceto balsamico di Modena
Na kawałku arbuza ułożyć plastry gorgonzoli, sałatę i łososia. Obok cząstki pomidora i polać balsamico di Modena lub posypać pieprzem.
Ach,jakie to apetyczne,zdrowe i apetyczne.Wpisuję do mojego tygodniowego menu!:)
OdpowiedzUsuńFajna sałatka..Zapraszam po wyróżnienie.
OdpowiedzUsuń