Pieczarkowy finger food |
Pieczarki z masłem ziołowo-migdałowym
8 pieczarek
1 cebula
2 łyżki obranych ,posiekanych migdałów
po 1 łyżce dostępnych ziół-pietruszka, tymianek, oregano, szczypiorek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
3 łyżki masła
1 łyżka startego żółtego sera
sól, pieprz
8 pieczarek
1 cebula
2 łyżki obranych ,posiekanych migdałów
po 1 łyżce dostępnych ziół-pietruszka, tymianek, oregano, szczypiorek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
3 łyżki masła
1 łyżka startego żółtego sera
sól, pieprz
Na patelni przesmażyć posiekaną cebulę z posiekanymi nóżkami pieczarek.
Zmiksować krótko (20-30sek) zioła, masło, ser, sól ,pieprz, sok z cytryny.
Kapelusze posolić, nałożyć farsz z cebuli i nóżek, a następnie masło ziołowo-migdałowe.
Piec około10-15min w nagrzanym piekarniku w temp.180stop
Pieczarki serwować na wafelkach serowo-orzechowych.
Finger food jest to jedzenie małych zakąsek ręką, bez użycia sztućców.
Masełko ziołowe z migdałami-cudo smakowite.
OdpowiedzUsuń