3 średnie czerwone cebule
4 łyżki octu balsamico di Modena - czerwonego
4 łyżki octu balsamico di Modena - czerwonego
2 łyżki miodu
8 daktyli lub garść rodzynek
tymianek świeży lub oregano, rozmaryn, majeranek
oliwa, sól, pieprz
8 daktyli lub garść rodzynek
tymianek świeży lub oregano, rozmaryn, majeranek
oliwa, sól, pieprz
Piórka cebuli zeszklić na oliwie.
Wlać ocet i 2 łyżki miodu, dusić mieszając.
Wlać ocet i 2 łyżki miodu, dusić mieszając.
Dodać pokrojone daktyle, zioła i przyprawy.
Smażyć aż konfitura będzie gęsta, szklista.
Można dodać wg upodobania czosnek, żurawinę, gruszki marynowane itp.
Smażyć aż konfitura będzie gęsta, szklista.
Można dodać wg upodobania czosnek, żurawinę, gruszki marynowane itp.
Konfitura z czerwonej cebuli świetnie harmonizuje z pasztetem, pieczoną kaczką czy kurczakiem.
Dobry pomysł na cebulowy dodatek do mięs. Bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńwyglada cudne!
OdpowiedzUsuńPyszna ta cebulka!:)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się ta konfitura:)
OdpowiedzUsuń