Na wiejskim chlebku |
Paprykowe czekadełko – mini przekąska. - alternatywa dla trochę już nudnego smalcu.
2 papryki
1 cebula
2 łyżki oliwki extra virgin
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz ,
1 cebula
2 łyżki oliwki extra virgin
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz ,
Paprykę posolić i opiec w piekarniku, po wyjęciu z piekarnika zawinąć na chwilę w ściereczkę i jeszcze ciepłą obrać ze skórki.
Papryki i cebulę drobno pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawami i koncentratem roztartym z oliwką.
Chleb – najlepszy wiejski, samemu upieczony obłożyć sałatką paprykową.Papryki i cebulę drobno pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawami i koncentratem roztartym z oliwką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz