1 szt. sałata lodowa
karmelizowane jabłuszka
12 szt. jajeczka przepiórcze
1 papryka czerwona
Karmelizowane jabłuszka - na patelnię masło, cukier, cynamon.Jabłuszka wydrążyć ( służy do tego celu specjalna łyżka ) i przesmażyć.
Dwa sosy do wyboru
Sos I :
Sos I :
125 ml. śmietana kwaśna 18%
3 łyżki sosu słodko – pikantnego chilli
firmy Tao-tao
Sos II :
firmy Tao-tao
Sos II :
2 łyżki balsamico di Modena
1 łyżka miodu
Wszystkie składniki wymieszać i podać sosy osobno. Każdy doda go w ilości w jakiej lubi.
PS. Połączyłem sos 1 z 2 i wyszedł mi całkiem dobry 3.
PS. Połączyłem sos 1 z 2 i wyszedł mi całkiem dobry 3.
Interesujący pomysł z tymi jabłuszkami.Spodoba się moim maluchom.
OdpowiedzUsuń