.

środa, 16 marca 2011

Sałatka Pani M.


1 szt. sałata lodowa
karmelizowane jabłuszka 
12 szt. jajeczka przepiórcze
1 papryka czerwona
Karmelizowane jabłuszka - na patelnię masło, cukier, cynamon.Jabłuszka wydrążyć ( służy do tego celu specjalna łyżka ) i przesmażyć.


Dwa sosy do wyboru
Sos I :
125 ml. śmietana kwaśna 18%
3 łyżki sosu słodko – pikantnego chilli 
firmy Tao-tao

Sos II :
2 łyżki balsamico di Modena
1 łyżka miodu

Wszystkie składniki wymieszać i podać sosy osobno. Każdy doda go w ilości w jakiej lubi.
PS. Połączyłem sos 1 z 2 i wyszedł mi całkiem dobry 3.

1 komentarz:

  1. Interesujący pomysł z tymi jabłuszkami.Spodoba się moim maluchom.

    OdpowiedzUsuń