Do malaxera wrzucić:
4 ugotowane całe ziemniaki
250 ml kremówki i zmiksować.
dodać 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny, wymieszać.
doprawić do smaku solą, pieprzem i dodać dużo pokrojonego koperku.
Otrzymaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.
Następnie wrzucić do malaxera:
2 dzwonka usmażonego łososia ,oczywiście bez ości i skóry
250 ml śmietany kremówki 36%
dodać sól ,pieprz oraz 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny.
Otrzymaną masę nałożyć na masę ziemniaczaną.
Po stężeniu kroimy na porcje wg własnej fantazji. Ja wykrawam ausztycherem.
Ozdabiamy gałązką koperku, plasterkiem łososia wędzonego i szaszłyczkiem z pomidorka koktajlowego ,listka bazylii, kulki mozzarelki i oliwki.
Podlewamy łyżką śmietanowego sosu koperkowego.
Uwaga! Przystawka jest doskonała ,jeżeli jest dobrze schłodzona.
Och,jakie to piękne ,ale z Pana artysta!
OdpowiedzUsuńNa pewno bardzo smaczne.Pozdrawiam