.

poniedziałek, 24 sierpnia 2009

Meksykańska patelnia

Składniki:

100 g pierś z kurczaka pokrojona w paski
80 g polędwica wołowa pokrojona w paski
50 g cebula pokrojona w piórka
50 g czerwona papryka pokrojona w paski
50 g zielona papryka pokrojona w paski
50 g czerwona fasola z puszki opłukana
Marynata – posiekane 3 ząbki czosnku, ½ szklanki świeżej posiekanej kolendry, sok z ½ cytryny, 2 łyżki sosu sojowego kikkoman, 3 łyżki oleju, 1 łyżka sosu pikantno słodkiego chilli.

Składniki marynaty mieszamy i wkładamy mięso na 6 godzin.
Na dobrze rozgrzanej patelni gilowej smażymy mięso, dodajemy cebulę, następnie dwa rodzaje papryk i na końcu czerwoną fasolę.
Przekładamy na rozgrzaną żeliwną patelnię i możemy konsumować.
Do tego najlepszy jest zgrilowany placek tortillia, ew. tost.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz