Shish kebab with turkey and sausages.
4 szt. kiełbasa śląska
40 dag. pierś z indyka
2 łyżki przyprawy klasycznej do grilla Prymat
1 łyżka przyprawy ziołowej do grilla Prymat
olej
3 ząbki czosnku
Wykonanie.
Pierś z indyka pokroić w plastry. Lekko rozklepać. Olej
wymieszać z klasyczną przyprawą do grilla Prymat, dodać posiekany czosnek i
marynować plastry indyka około 1 godziny.
Kiełbasę posypać ziołową przyprawą do grilla.
Kiełbasę i kawałki piersi z indyka, nabić na szpadki (
patyczki) i grillować około 15 minut.
Ottimi e anche se è mattina presto, ne mangerei uno !!! Claudia
OdpowiedzUsuńPerfectos para estos meses de verano y seguro que con un sabor extraordinario gracias a la barbacoa. Un abrazo!!
OdpowiedzUsuńNiby prosty przepis, a jaki rewelacyjny na grilla. Na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńO kurde ale gajna propozycja podania :)))))
OdpowiedzUsuńPrzepis zapisuję i zapraszam do siebie :)
Mmmmmmmm ale to pięknie wygląda :D
OdpowiedzUsuńSzaszłyki to ja bardzo oj bardzo lubię. Smaki mi narobiłeś :-)
OdpowiedzUsuńCzemu u ciebie nawet proste potrawy tak ślicznie wyglądają?!
OdpowiedzUsuńZjadła bym :)
OdpowiedzUsuńFajne szaszłyczki!!
OdpowiedzUsuń