.

wtorek, 30 lipca 2013

Malinowe ciasto.




Biszkopt upieczony z 5 jaj przekroić na plastry ,lekko nasączyć winnym ponczem i przełożyć masą malinową. Wierzch obsypać owocami wg uznania.
Masę malinową przygotowałem błyskawicznie wykorzystując gotowy półprodukt i co najważniejsze bez uszczerbku dla smaku i konsystencji.
500ml śmietany kremowej
1 torebka -"Masa śmietanowa o smaku malinowym" dr.Oetkera
500g malin
Masę przygotować wg instrukcji na opakowaniu ,czyli ubić śmietanę i dodać "proszek" Oetkera.
Ja do ubitej masy dodałem połowę malin, lekko wymieszałem i przełożyłem na krążki biszkoptu. Wierzch obsypałem resztą malin i czarną porzeczką.

P.s. Nie jestem zwolennikiem gotowych mas ,ale w tym przypadku nie zawiodłem się.


8 komentarzy:

  1. Fajne, czasem takie ,,proszkowe" masy są też smaczne i szybsze w przygotowaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wygląda:) chyba mam trochę malin to zrobie sobie takie ciacho:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi być naprawdę pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż ślinka kapie już od samego widoku tych malin ,a całość na pewno wyśmienita. Pozdrawiam ,Krysia.

    OdpowiedzUsuń
  5. szybko i smacznie:)
    z wyglądu- bajka!:D

    OdpowiedzUsuń

  6. dlaczego nie ułatwić sobie życia, jeśli można.

    OdpowiedzUsuń
  7. ¡Qué riquisima parece!!!
    Saludos!

    http://quedateenminube.blogspot.com.es/

    OdpowiedzUsuń
  8. Musi być przepyszne a ja uwielbiam takie ciasta z owocami:)

    OdpowiedzUsuń