W dużym garnku gotujemy wodę z 1 łyżeczką soli i ½
łyżeczki cukru. Do gotującej się wody, wkładamy cały kalafior i gotujemy do
miękkości.
W czasie w którym gotujemy kalafior, przygotowujemy:
½ papryki pokrojonej
w paski, ½ cebuli pokrojonej w
drobną kostkę, ½ cukinii pokrojonej w
paski i ½ szklanki zielonego groszku.
Wszystkie te składniki przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju.
Pierś z kurczaka
pokroić w paski, posypać solą i curry, a następnie panierować w jajku i bułce
tartej. Usmażyć na patelni. Ugotowane ziemniaki, pokroić w cząstki i również
obsmażyć. Posypać rozmarynem.
Małym nożem wycinamy otwór w górnej części kalafiora i
napełniamy go przesmażonymi warzywami.
Kalafior układamy na środku półmiska. Dookoła paski usmażonego kurczaka na przemian z ziemniakami. Pozostałe warzywa rozkładamy na ziemniakach i kurczaku.
Całość dopełnia majonez, wymieszany z 1 łyżką słodko –
pikantnego sosu chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz