Ziołowe ziemniaczki, a'la chipsy, stanowią interesujący dodatek do dania głównego. Ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki stają się przezroczyste podczas smażenia i widać listki ziół. Urozmaicą najbardziej nieciekawy obiad, a sposób przygotowania jest bardzo prosty.
ziemniaki
listki ziół np. bazylia, estragon, mięta, melisa
olej
Ziemniaki pokroić na bardzo cienkie plasterki.
Na plasterku położyć ulubione zioła i przykryć kolejnym plasterkiem.
Złożone plasterki smażyć na oleju, na złoty kolor.
Uwaga! Nie smażyć na głębokim tłuszczu, ponieważ plasterki mogą się rozdzielić.
Świetny pomysł! Proste a jakie efektowne :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsuper wygląda!
OdpowiedzUsuńBardzo efektownie podane ziemniaczki!Wykorzystam pomysł!:)Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń