4 duże płaty z piersi indyka
4 daktyle
4 morele
4 długie plastry boczku wędzonego
4 łyżki masła klarowanego
2 jabłka
2 marchewki
100 ml białego wina wytrawnego
350 ml bulionu
sól, pieprz
1łyżka mąki ziemniaczanej
Mięso rozbić, oprószyć pieprzem i solą. Na każdy płat położyć daktyle i morele,
Zwinąć roladkę, owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką i opiec na maśle. Podlać winem i zredukować.
Wrzucić kawałki jabłek i plasterki marchewki, zalać bulionem i dusić 15min Doprawić do smaku solą i pieprzem..Dobrze jak jabłka się trochę rozgotują, a marchewka nie. Zagęścić mąką ziemniaczaną
Ta warzywno owocowa potrawa dobrze koresponduje z ryżem.
4 daktyle
4 morele
4 długie plastry boczku wędzonego
4 łyżki masła klarowanego
2 jabłka
2 marchewki
100 ml białego wina wytrawnego
350 ml bulionu
sól, pieprz
1łyżka mąki ziemniaczanej
Mięso rozbić, oprószyć pieprzem i solą. Na każdy płat położyć daktyle i morele,
Zwinąć roladkę, owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką i opiec na maśle. Podlać winem i zredukować.
Wrzucić kawałki jabłek i plasterki marchewki, zalać bulionem i dusić 15min Doprawić do smaku solą i pieprzem..Dobrze jak jabłka się trochę rozgotują, a marchewka nie. Zagęścić mąką ziemniaczaną
Ta warzywno owocowa potrawa dobrze koresponduje z ryżem.
och, ten przepis również muszę zapisać! Brzmi niezmiernie smacznie!Pozdrawiam, Maria :)
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo ciekawy,marchewka i owoce świeże i suszone,tyle prostych rozmaitości.Otrzymany sos jest na pewno wyśmienity,taki niecodzienny:)
OdpowiedzUsuńkurcze, extra przepis. Muszę wypróbować..mniam, mniam
OdpowiedzUsuń