Składniki:
100g serka mascarpone lub podobny zamiennik
100g śmietany kremówki
3 łyżki konfitury pomarańczowej
Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.
Pianka pomarańczowa.
Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.
100g śmietany kremówki
3 łyżki konfitury pomarańczowej
Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.
Pianka pomarańczowa.
Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.
Ja to chyba nie miałabym cierpliwości, żeby odlepić papier od czekolady.. Połamałaby się jak nic :)
OdpowiedzUsuńCHristopher,daj trochę pożyć,zawału dostanę od samego patrzenia na te cuda,a co będzie po konsumpcji!:)
OdpowiedzUsuńWspaniały deser,robi wrażenie!:)
OdpowiedzUsuńTo jest cudowne!!!!!!!!! Na pewno zrobię tą czekoladę i oczywiście się pochwalę światu:) A Pana zapraszan na mojego bloga:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń