Łososia posypać przyprawą do ryb, odstawić na 15 minut. Następnie pędzelkiem posmarować oliwą i smażyć na patelni grillowej z obu stron około 12 minut. Ja wstawiam jeszcze łososia do nagrzanego piekarnika na 3 minuty.
W rondelku, najlepiej stalowym, rozgrzać 1 łyżkę oleju i po chwili dodać trochę masła, a następnie pokrojony drobno w kosteczkę czosnek i cebulę .Mieszamy i szklimy cebulę. Trzeba uważać żeby nie spalić czosnku, bo potrawa będzie gorzka i niesmaczna .Dokładamy szpinak i na małym ogniu mieszając od czasu do czasu rozmrażamy szpinak. Jeżeli używamy świeżego szpinaku to dusimy tylko chwilę. Dodajemy mleko kokosowe, solimy, dodajemy pieprz i gałkę muszkatołową. Szpinak musi być doprawiony zdecydowanie. Redukujemy czyli odparowujemy nadmiar płynu. Po kilku minutach nasz szpinak jest już gotowy. Przekładamy szpinak na talerz i na nim układamy łososia..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz