Składniki na 4 sztuki.
2 płaty ciasta francuskiego
50g szynki
100g sera
½ papryki czerwonej
½ papryki zielonej
Płaty ciasta przekroić na połowę. Z każdego wykroić koło, które następnie należy rozwałkować i podłożyć pod spód kwadratu. Nakłuć gęsto i wstawić do lodówki aby oziębić.
Ser zetrzeć, szynkę i papryki pokroić w kostkę, wymieszać i wypełnić kwadraty. Ciasto posmarować jajkiem.
Piec w temp.200stop.około10-15min.
Podawać do "czystych" zup lub jako smaczną przekąskę.
No i znowu kusisz pysznościami.. a ja siedzę w pracy i głodna będę .. a zanim do domu trafię to będzie wieczór ... Mam ciasto francuskie w domu więc pewnie się skuszę na takie danie :)
OdpowiedzUsuńGreetings I am so excited I found your blog page, I really found you by mistake, while I was searching on Google for
OdpowiedzUsuńsomething else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for
a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love
the theme/design), I don’t have time to go through
it all at the minute but I have book-marked it and
also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to
read a great deal more, Please do keep up the great jo.
Feel free to surf to my web-site: lasertest