.

środa, 31 sierpnia 2011

Mini voul-au-vent z papryką.

Składniki na 4 sztuki.

2 płaty ciasta francuskiego
50g szynki
100g sera
½  papryki czerwonej
½  papryki zielonej


Płaty ciasta przekroić na połowę. Z każdego wykroić  koło, które następnie należy rozwałkować i podłożyć pod spód kwadratu. Nakłuć gęsto i wstawić do lodówki aby oziębić.
Ser zetrzeć, szynkę i papryki pokroić w kostkę, wymieszać i wypełnić kwadraty. Ciasto posmarować jajkiem.
Piec w temp.200stop.około10-15min.
Podawać do "czystych" zup lub jako smaczną przekąskę.

2 komentarze:

  1. No i znowu kusisz pysznościami.. a ja siedzę w pracy i głodna będę .. a zanim do domu trafię to będzie wieczór ... Mam ciasto francuskie w domu więc pewnie się skuszę na takie danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Greetings I am so excited I found your blog page, I really found you by mistake, while I was searching on Google for
    something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for
    a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love
    the theme/design), I don’t have time to go through
    it all at the minute but I have book-marked it and
    also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to
    read a great deal more, Please do keep up the great jo.


    Feel free to surf to my web-site: lasertest

    OdpowiedzUsuń