.

niedziela, 28 marca 2010

Biały indyk w głównej roli.



Udziec z indyka, doprawiamy tylko solą i pieprzem. Pieczemy w całości w folii aluminiowej w piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy go jeszcze 10 minut zawiniętego w folię, a następnie zdejmujemy z niego skórę.
Po całkowitym ostudzeniu polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną.
Podajemy z dużym widelcem i ostrym nożem. Każdy kroi  sobie taki kawałek na jaki ma ochotę.

2 komentarze:

  1. Zainspirował mnie biały indyk.Z braku indyka przyrządziłam piersi kurczaka,które ułożyłam na mix sałacie z suszonymi pomidorami.Danie ekstra.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się ta biała glazura.Wykorzystam pomysł,którego nie znałam.

    OdpowiedzUsuń