Zachęcam do wypróbowania tej mieszanki. Wyrazista,
lekko ostra rzepa z łagodną, słodkawą marchewką stanowi wspaniałe uzupełnienie
dania głównego. Pasuje do dań mięsnych i rybnych. Panie chętnie ograniczą się
do jarzynki obsypanej grzankami.
1-2 rzepki
2 marchewki
1 ząbek czosnku
1łyżka masła+1 łyżka oliwy
sól, pieprz
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 marchewki
1 ząbek czosnku
1łyżka masła+1 łyżka oliwy
sól, pieprz
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Warzywa obrać i pokroić w plasterki. Wrzucić do wrzątku na 3minuty.Odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć minutę.
Dodać rzepę i marchewkę, smażyć do lekkiego ,bardzo lekkiego zrumienienia.
Wsypać natkę pietruszki ,wymieszać i zajadać te aromatyczne, lekko chrupkie warzywa.
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć minutę.
Dodać rzepę i marchewkę, smażyć do lekkiego ,bardzo lekkiego zrumienienia.
Wsypać natkę pietruszki ,wymieszać i zajadać te aromatyczne, lekko chrupkie warzywa.
Jeżeli jarzynka ma być samodzielnym daniem, proponuję posypać grzankami. U mnie
w domu zawsze jest jakiś mały zapasik grzanek do wykorzystania w sytuacji
podbramkowej. Zazwyczaj znikają po wizycie dzieci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz