Carp
baked in the roots
Składniki.
1
łyżeczka kminku rzymskiego
1
chilli czerwone małe
1
wiązka kolendry
1
łyżeczka soli
1
łyżka soku z cytryny
5
łyżek oliwy z oliwek
1
pomidor
10
pieczarek
6
oliwek zielonych
1/2
cytryny
Wykonanie.
Kminek
prażyć, aż uwolni się jego zapach. W rozdrabniaczu zmiksować wszystkie
przyprawy razem z 2 łyżkami oliwy.
Rybę
umyć, osuszyć i naciąć skórę. W nacięcia wetrzeć zmiksowane przyprawy, przykryć
i wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut.
Usmażyć
pieczarki, pomidor pokroić w grube pół plastry.
Rybę
położyć na plastrach cytryny, położyć gałązki kolendry, a dookoła usmażone
pieczarki, pomidor i oliwki. Wlać 1/3 kubka wody.
Piec w temp.240 stopni.30 minut, często polewając
rybę, aż będzie upieczona w środku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz